Op 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking getreden. In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) staat dat iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij. Het gaat daarbij om het wegnemen van hindernissen in en om het huis, in het plaatselijk vervoer en in het ontmoeten van anderen. De gemeente is hiervoor verantwoordelijk. De gemeente moet voorzieningen en ondersteuning geven aan wie dat nodig heeft, bijvoorbeeld een rolstoel of hulp bij het huishouden.

Deurautomatisering kan een belangrijke bijdrage leveren aan het (langer) zelfstandig thuis blijven wonen van gehandicapten, chronisch zieken en ouderen. Het zelfstandig in en uit de woning kunnen gaan is erg belangrijk voor de bewegingsvrijheid en de eigenwaarde.

Als advies worden door ergonomie adviseurs vaak de volgende woningaanpassingen voor de toegankelijkheid van de woning voorgesteld:

Deuren / entree
- Plaats beugels;
- Plaats een elektrische deuropener, zodat de deur vanzelf open gaat;
- Verbreed de deur om genoeg ruimte te hebben om met een rolstoel naar binnen te kunnen;
- Breng een hellingbaan aan om met een rolstoel de deur te kunnen bereiken;
- Plaats drempelhulpen en vlonders (bv op galerij);
- Gebruik een intercom zodat u op afstand iemand anders kan binnenlaten.

Berging / garagedeur
- Gebruik een automatische deuropener op de garage of bergingsdeur;
- Maak ruimte in de garage of berging om uw scootmobiel neer te kunnen zetten;
- Leg eventueel elektriciteit aan in de berging of garage om uw scootmobiel te kunnen opladen;
- Maak gebruik van geaarde stopcontacten.

Op http://www.regelhulp.nl/ kunt u een overzicht vinden van mogelijke zorg, hulp en financiële steun. Tevens kunt u online voorzieningen aanvragen of contact leggen met de juiste organisatie.

Onze adviseurs geven u graag een geheel kosteloos en vrijblijvend advies welke over welke technische mogelijkheden het beste kunnen aansluiten bij uw specifieke wensen en situatie.

home-bg

 

 
 

Over Chameo

Chameo ontwikkelt, levert en installeert intelligente technologische oplossingen voor toegangstechniek. Het doel is ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde voorzieningen op gelijkwaardige wijze kan gebruiken, zodat zo weinig mogelijk aparte oplossingen bedacht moeten worden voor personen met een functiebeperking.

Lees meer...

Testimonials

”Mijn ervaringen met Chameo zijn bijzonder goed, het bedrijf is zeer toegankelijk, je voelt je er welkom, er is een open communicatie tussen de adviseur en jijzelf als klant. Daarbij wordt er met je meegedacht om jouw specifieke situatie van een zo goed mogelijk advies te voorzien waarbij oplossingsgericht wordt gewerkt.”

Jan Ruitenberg, CareResorts Thailand

”Wij passen de automatische deuren van Chameo toe in de computerruimtes en datacenters die wij voor onze klanten realiseren. Chameo is al jaren een partner waarop wij kunnen rekenen. Niet alleen de producten zijn van hoge kwaliteit maar ook de manier van werken van Chameo.”

Ronald Kok, Directeur All IT Rooms